Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. március 25., hétfő 10:50

Túrógaluska mentás meggyszósszal

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
Meggyszószt imádjuk, túrót imádjuk, de az utóbbit már tudjátok. Szóval, valamelyik nap kiemeltem a fagyasztóból egy csomag mélyhűtött /saját termésű/ meggyet, a hűtőszekrényből egy csomag túrót és ez lett belőle. :)

Hozzávalók a túrógaluskához:
25 dkg túró
8 dkg liszt
2 tojás a fehérjétől elválasztva
4 dkg búzadara
2 dkg cukor

Meggyszószhoz:
½ kg fagyasztott és kimagozott meggy /vagy befőtt/
3 dkg cukor
2 dkg vaj
1 evőkanál étkezési keményítő
csipet fahéj
1 dl főzőtejszín
friss mentalevél

Elkészítése a galuskának:
A hozzávalóit összedolgozom, a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá felverem, majd a túrómasszába forgatom óvatosan. A tűzre teszek egy lábast, amiben a vizet felforralom, majd egy kiskanál segítségével a tésztát bele szaggatom. A víz tetején kb. 2 percig még forralom, majd leszűröm.

Meggyszósz elkészítése:
A meggyet és a cukrot egy lábosba teszem és felmelegítem. Ha nem enged elég levet, vizet öntünk hozzá. Fahéjjal ízesítjük és kb. 2 perc után beleteszünk egy pár mentalevelet. Az étkezési keményítőt a főzőtejszínnel folyósra keverem, majd a meggyhez öntöm. A mentaleveleket kiszedem, és a vajat hozzákeverem. Igazán kellemes íz hatást érezhetünk majd.
A képen látható módon tálaljuk és gyorsan meg is esszük. :)

Megjelent: 2443 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly