Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. március 21., csütörtök 22:28

Télvégi, tavaszias vacsora őszibarackból és rizsből

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Már annyira elegem van ebből a télből, ebből az undok időjárásból. Valami vidám és színes vacsorára vágytunk. A kamrában is még ott áll néhány üveg befőtt, ezekkel is kell kezdeni valamit. :) Imádjuk a tejberizst is…hát akkor a feladat adott. Színek játék: a fehér, a sárga, a barna, a zöld csak az ételben, és akkor nem beszéltem a tálalásról…:) Jöhet a tavasz! :)

Hozzávalók a mentás őszibarack krémleveshez:
2 üveg őszibarackbefőtt
5 dl tejszín
3-4 evőkanál cukor
kevés tej /ha sűrűnek látjuk/
menta levelek

A tejberízshez:
40 dkg rizs
5 dkg vaj
annyi víz, hogy a rizst a lábosban elfedje
¾ liter tej
vaníliarúd vagy vaníliás cukor 1 csomag
néhány kanál cukor

Díszítéshez:
fahéj
őszibarack szeletelve

Mentás őszibarack krémleves elkészítése:
Az őszibarackokat egy magas falú edénybe helyezzük, a tejszínt, a cukrot és az apróra vágott mentaleveleket egymás után belerakjuk az edénybe. Bot mixerrel egyneművé keverjük, ha úgy érezzük, hogy túl sűrű akkor kevés tejet öntünk hozzá, majd ezzel is összekeverjük. Mentalevelekkel díszítjük.

Tejbe rizs elkészítése:
A rizst lábosba tesszük és annyi vízzel, amennyi elfedi, felöntjük. Tűzhelyre tesszük, és amíg a víz el nem fő a rizsről, addig főzzük, állandó kevergetés közben. Ezután felöntjük a tejjel, beletesszük a vanília rudat, a vajat, pár percig még főzzük, majd hermetikusan lezárjuk a fedővel. Kb. 40 percig fedő alatt pároljuk, amíg a saját párájában meg nem puhul a rizs.
Ezután a képen látható módon díszíthetjük /fahéjjal és őszibarack szeletekkel/.
Jól fog esni. :)

Megjelent: 2389 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly