Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. január 06., hétfő 16:00

Sertéssült Californiai módra

Írta: 
Értékelés:
(6 szavazat)

Történet:
Folytatódik a karácsonyi ételek felsorolása. Most egy kis sertéssültet készítettünk, különleges pácban...és különleges körettel... :-)

Hozzávalók:
1 kg sertécomb, vagy lapocka (egyben)
1 dl méz
2 evőkanál mustár
1 mokkáskanál curry
só, olaj, vaj

Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk és sonkaszerűen megkötözzük.Egy kisebb tálkában kevés olaj hozzáadásával habosra kikeverjük a mézet, a mustárt, a curry port.
Ezzel a krémmel jól megkenjük minden oldalán a húst, majd kivajazott tűzállótálba tesszük és előmelegített sütőben saját levében - esetleg húslevessel - locsolgatva, időnként megforgatva, mérsékelt tűzön megsütjük. 180 fokon légkeveréses állásban.
A hús a méztől különleges zamatot kap, egyáltalán nem lesz édes. A mézet, egyébként az ókori szakácsok is előszeretettel használták.

Köretnek egy különeges, tejszínes-sajtoskéregben, sütőben sült burgonyát készítettem. Aminek, receptjét is megosztom majd veletek. :-)

karacsonyisertesszelet karacsonyisertes karacsony

Megjelent: 1112 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. január 06., hétfő 20:54
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly