Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. augusztus 27., kedd 16:55

A görög vasárnap végéhez közeledik...

Írta: 
Értékelés:
(6 szavazat)

Történet:
Finisbe érkezett a görög vasárnap...ez a húsgolyócska igazából inkább magyarnak számít, bár a fűszerek miatt, akár görög is lehetne. Mindenesetre tetszetős finomság. :-) Nevezzük magyar-görög húsgolyóknak. :-)Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
olaj
só,bors
1 gerezd fokhagyma
csipet szódabikarbóna

Elkészítése:
A vöröshagymát lereszeljük, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk, természetesen hozzáadva a darált sertéshúst és az összenyomott fokhagymát is, valamint a csipet szódabikarbónát.
Ezt a masszát összekeverjük és 3 részre osztjuk. Ez egy alapmassza.. :-)
Az első adagba 1 kiskanál curryt, a másodikba 1/2 kk. kurkumát, a harmadikba pedig 1/2 teáskanál fűszerpaprikát teszünk. Lesz belőle 3 szinű húsgolyó :-).
Persze csak akkor, ha golyót formázunk belőle..szóval, ha ez elkészült akkor nyársra húzzuk /hurkapálcika is lehet/ és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Az összes görög salátával, pürével és egyebekkel együtt fogyasztható! :-)

husgolyo1 husgolyo2 husgolyo3

Megjelent: 1078 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly