Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. augusztus 21., szerda 18:52

Görög-magyar nap folytatódik

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Folytatom a görög-magyar nap receptjeinek megosztását. Persze hozzátartozik ehhez, hogy Klári - aki nem mellesleg Athénban, a Magyar Nagykövetségen dolgozik - igen finoman főzi a görög ételeket, jól megtanulta az elmúlt több, mint 25 év alatt... és csak súgom Nektek..magyar nő létére, ha ránéztek, nem mondjátok meg róla, hogy nem görög... :-) Na jó, értsétek úgy, ahogy akarjátok! Szerintem, Klári magyarnak és görögnek is megállja a helyét...úgy kinézetileg, mint "gasztronómiailag" is. Csinos is, és jól is főz! :-) Na, ezt akartam leírni.. végre kinyögtem :-)

 

"Fáva" egy igazi görög étel, ami magyarul sárgaborsót jelent. Ez a sárgaborsó Santorini szigetén terem és nagyon finom.. más, mint a magyar sárgaborsó..bár abból is elkészíthető!

Hozzávalók:
1/2 kg Fáva azaz sárgaborsó - Santorini szigetéről -, vagy magyar piacról :-)
1 fej nagyobb hagyma
1/2 csésze olíva olaj
1 citrom
só és bors ízlés szerint...

Elkészítése:
Egy lábosba tesszük a sárgaborsót és kb. másfél liter vizet adunk hozzá, felforraljuk, majd a habot leszedjük róla. A hagymát megpucoljuk és kettévágjuk, majd beledobjuk a lábosba a sárgaborsó mellé, hozzáöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, belecsavarunk egy kis citromlevet is, és kb. 40-50 percig fedő alatt főzzük, időnként megkevergetjük. A sárgaborsó szétmállik akkor már jó. Ezután pürésítjük botmixerrel. Tálaláskor apróra vágott hagymát, kapribogyót és szárított paradicsomot is tehetünk rá, amit előtte szintén apróra vágunk. Olíva olajat is csöpögtetünk a tetejére, citrom karika is díszeleghet rajta.. :-)


Isteni finom húsok mellé is, de más mellé is...na, nem megyek elébe a következő receptnek..! :-)

favagorogmagyar desszertgorogmagyar gorogmagyarcsoport

Megjelent: 1126 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 21., szerda 18:57
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly