Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. augusztus 06., kedd 14:10

Görögdinnyés csirkesaláta

Írta: 
Értékelés:
(7 szavazat)

Történet:
Az elmúlt hétvége is a hőségről szólt és arról, hogy kinek mihez van kedve, ebben a borzasztó melegben. Sejtem a válaszokat… :) Víz…víz…víz és vízpart… görögdinnye…Na, ezzel tudok szolgálni… :) Íme, a könnyű és finom salátának a receptje.. :)

 

Hozzávalók:
Egy jó nagy görögdinnye fele
citrom
olíva olaj /sima! és nem Extra szűz!mert azt nem lehet sütésre használni! /
40 dkg csirkemell filézve
1 citrom leve és héja
só és bors /lehetőség szerint fehér../
bazsalikom levelek…elmaradhatatlan.. :)

Elkészítése:
A csirkemelleket felszeleteljük szálkásan, de nem túl vékonyra. Sóval és fehérborssal megszórjuk, majd a citrom levét /melyet előzőleg kifacsartunk/ ráöntjük a húsra. 15-20 percre félretesszük, hogy érjen ebben a kissé savanyú pácban.

Közben a görögdinnyét kimagozzuk és kockákra vágjuk. Tányérra helyezzük, és kevés citromlével meglocsoljuk.
Az olíva olajat felforrósítjuk, beledobunk néhány citromkarikát is, hozzá halmozzuk a pácolt csirkemell szeleteket és átsütjük őket úgy, hogy kicsit legyenek piroskásak a csirkemell szeletkék. Ne száradjon ki és puha is maradjon. Forgatás közben kóstolgassátok, majd a citrom karikákat is emeljétek ki belőle. Ha elkészült, akkor a görögdinnye kockák mellé pakoljuk őket még forrón. Bazsalikommal díszítjük. A dinnye hideg, a csirke meleg, a bazsalikom levélkék pedig szobahőmérsékletűek…isteni a harmónia közöttük, na és nem beszélve az íz harmóniáról… :)

Csenge kicsi lány unokám aranyos volt, miközben falatozta felkiáltott : „Mama! Érdekes, ez a hús savanyú…  Miközben tolta pici szájacskájába.. :)
Tipp: Ha van kedvetek hozzá, akkor piríthattok kenyeret is, amit picit sós vajjal meg is kenhettek, ezzel együtt „majdnem kanadai étel lesz belőle… :)”


Az ötlet a Nosalty-ról származik persze, ahogy szoktam a saját ízlésemre „szabtam”. :)

dinnyescsirkesali

Megjelent: 1399 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. augusztus 06., kedd 14:31
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly