Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. június 28., péntek 21:12

Gyors olasz vacsora, rozmaringos-bazsalikomos

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Nincs túl meleg mostanában itthon. Ennek ellenére, mégsem kívánom a nehéz ételeket. Ma este úgy döntöttem, hogy „olasz” vacsorát készítek, olasz hozzávalókból. :) Nagy sikere volt…legalábbis nálam. :):)

Hozzávalók:
4 db közepes paradicsom
2 csomag bazsalikomos mozzarella sajt /Zottarella/
1 csomag olasz virsli /Evvival Il würstel Italiano/
jó néhány levél friss bazsalikom /kertemben szedtem :)/
jó néhány levél friss rozmaring
olíva olaj

6-8 szelet pirított kenyér
3-4 teás kanál napraforgó olaj

Elkészítése:
A mozzarella sajtot vékony szeletekre szeljük és tányéron szépen elhelyezzük. A paradicsomokat szintén vékony karikákra vágjuk, és a mozzarellák közé rendezzük, majd megsózzuk. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk, vagy tépkedjük és rászórjuk a tányéron elhelyezett hozzávalókra. Legvégén olíva olajjal meglocsoljuk és kicsit hagyjuk, hogy összeérjen.
Amíg „érik” a caprese, addig a virsliket beirdaljuk és rozmaringgal együtt, néhány percig sütjük a napraforgó olajon. A kenyereket megpirítjuk, majd amikor a virsliket kiszedjük a sütőedényből, a maradék „rozmaringos” zsiradékkal meglocsoljuk és szépen elrendezzük egy tányéron.
Nagyon finom és könnyű étel, különösen a friss bazsalikomtól és rozmaringtól kap egy különleges ízt ez a finomság. :) Én almás-mézes cidert fogyasztottam hozzá. :)
A fenti hozzávalókból 2 – 2 tányér „finomság” készíthető.

olaszos

Megjelent: 1069 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly