Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. március 15., péntek 22:48

Spenótos tészta sült szalonnával

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
2013.március 15-e emlékezetes nap lesz számunkra. :) Engem leginkább, az országban kialakult helyzet foglalkoztatott a legjobban. De! Enni, azért kellett valamit. Hűtőszekrény kinyitva…benézve…a következőket látva… mirelit spenót, sajt, füstölt szalonna… A kamrában,tészta, fokhagyma, olívaolaj, paradicsom, petrezselyem. Na Cuni mama, a feladat adott! :)

 

Hozzávalók:
30 dkg tészta /vegyesen csigatészta és makaróni-jól mutatott/
olíva olaj
3-4 gerezd fokhagyma
40 dkg-os mirelit spenót
5-10 dkg füstölt szalonna
reszelt sajt
paradicsom, petrezselyem

Elkészítése:
Kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát egy lábosban, majd a mirelit spenótot beletesszük és felengedjük benne. Lefedve pár percig forrósítjuk. A tésztát megfőzzük kb. 8 perc alatt elkészül, közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és saját zsírjában megsütjük.
Tálaláskor a tésztát a tányér közepére halmozzuk, majd a spenótot a tetejére szedjük. A szalonna darabkákat a tésztára szórjuk és a zsírjával kicsit meglocsoljuk. Tetejére reszelt sajtot szórunk, majd egy kicsi paradicsomot négyfelé vágunk / de nem teljesen átvágva azt/ beletűzünk egy petrezselyemlevelet is.
A tányérral leültem a számítógép elé, ahol aktívan részt vettem a facebook közösségi oldal történéseiben, közben jó étvággyal elfogyasztottam a tésztát. :)

Az ötletet a nosalty adta, bár lényegesen megváltoztattam azt.

Megjelent: 2596 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. március 23., szombat 10:12
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly