Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. máj. 18., vasárnap 00:00

Paradicsomos és mozzarellás hegy, bazsalikom csúccsal

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
Piros, fehér, zöld..ez a magyar föld..helyett...caprése. :-)

Gyors és különleges vacsorát akartam készíteni. Nem igazán volt kedvem főzöcskézéshez. Hűtőben volt paradicsom 1 csomag mozzarella, a kamrában olíva olaj, a kertben friss bazsalikom. Ja, és volt egy kevés friss eprem is.

A felsoroltakkal az elkészítés módja:
A paradicsomot megmossuk és felvagdossuk a képen látható módon. A mozzarellát is lecsöpögtetjük, majd kb. olyan vastagságúra, mint a paradicsomot, szintén felvágjuk. A kép szerint egymásra helyezzük felváltva, a paradicsomot, majd a mozzarellát, sózzuk. Tetejére paradicsom vége kerüljön. Ennek tetejébe tűzzük a bazsalikom levelét, majd közben is és a végén is meglocsoljuk olíva olajjal a tányéron. Köré bazsalikom leveleket szórunk.
Pirítóssal, vagy egy kevés barna kenyérrel fogyaszthatjuk.

Desszertként finom magyar epret ettem hozzá!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

caprese  caprese2  caprese3

Megjelent: 1293 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. máj. 18., vasárnap 21:31
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly