Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. augusztus 30., péntek 20:18

Egyiptomi töltött tojáslepény, olasz caprese-vel...

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
3 évvel ezelőtt Egyiptomban jártam. Abban a szállodában, ahol nyaraltunk, alkalmam volt meglesni néhány finomság készítését, amit a szakácsok a vendégek orra előtt készítettek. Mondanom sem kell, hihetetlen gyorsasággal és szaktudással tették ezt. Én nagyon szeretem a tojást, annak minden változatát, már ami az elkészítését illeti.. Igy nem volt nehéz ezt a töltött tojáslepényt megkedvelni. Ezért osztom meg veletek is. :-)Paprikával és sajttal töltött tojáslepény hozzávalói 1 főr részére:
2 db tojás
1 közepes friss paprika
1 marék reszelt sajt
só és pirospaprika ízlés szerint.
kevés olaj

Elkészítése:
A tojásokat felütjük és villával jól felverjük. Ízlés szerint megsózzuk. A serpenyőbe kevés olajat teszünk és beleöntjük a felvert tojásokat. Hagyjuk, hogy az alja megszilárduljon egy kicsit. Ekkor a kis szeletekre vágott paprikát, valamint a reszelt sajtot beleszórjuk, tovább hagyjuk, hogy az alja szilárduljon. De a teteje még mindig híg legyen. Alá nyúlunk egy széles fakanállal és ügyes mozdulattal, ahogyan a palacsintát szoktuk, megfordítjuk a tojást, és a másik oldalát is szépen megsütjük. Vigyázat! Megkeverni tilos! Amikor megfordítottuk, akkor sül bele a tojás egyben és olvad bele a sajt is. Nagyon különleges így, mert a zöldpaprika friss marad benne és ropogós is, nem fonnyad meg a sütéstől. Tálaláskor paprikával és paradicsommal diszítettem és friss bazsalikomot szórtam köré.
Unalmamban... :-) készítettem hozzá /mert volt hozzávaló a hűtőben... :-) / olasz "caprese-t". Aminek a receptjét megtalálhatjátok az előételeim között, mint " Paradicsomos, mozzerallás, bazsalikomos-t".

Jó étvágyat kívánok hozzá!

tojaslepeny

Megjelent: 1035 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly