Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. augusztus 18., vasárnap 21:30

Frissítő limonádé...

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Pénteken megkezdődött a hosszú hétvége, meleggel indult és úgy tűnik meleggel is végződik majd. :-) Valamelyik nap Katika barátnőmtől /most nem a vancouveri Katikától/, hanem az itthonitól... :-) kaptam egy privát üzenetet, amiben küldött egy képet...levendulás limonádé...levelezgettünk egy ideig, a végén arra az elhatározásra jutottam, hogy" nosza rajta" Cunimama próbáld ki. Menj ki a kertbe szedjél néhány levendula ágat, virágot..és készítsd el... :-)Hozzávalók:
1 liter ásványvíz
1 db nagyobb citrom
kevés cukor /én elhagytam/
néhány szál levendula ágacska, virágocska...

Elkészítése:
Az ásványvizet egy mutatós üveg kancsóba töltjük, beletesszük a levendula ágacskákat és virágokat, majd a jól megmosott citromot kifacsarjuk, beleöntjük a "levendás" vízbe, a citrom héját pedig darabokra vágjuk és szintén belepakoljuk... :-)
Legjobb, ha fogyasztás előtt, legalább 1 napra hűtőbe tesszük... 1 nap után kiérzik a levendula intenzív íze is, ami a citrommal, igen harmonikus volt.
Ebben a forróságban igazán üdítő ital! :-) Főleg úgy, hogy "welcome drink"-nek kiálltottam ki egy kis erdélyi áfonyapálinka mellé... :-)

limonade1 limonade2 limonade3

Megjelent: 1634 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly