Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Előételek

Előételek (34)

Nem mondok semmit sem...nem tűntem el, csak trehány voltam.
Amúgy  k"icsit" körülnéztem Földünk más égtájain is. :-) Halmozódnak a receptjeim, mind arra várnak, hogy "Cunimamán" landoljanak.
Most egy előételt osztok meg veletek, ami egy "retro étel"elfogyasztása előtt került asztalunkra.  (Orjaleves és tarhonyáshús... :-) )
Gyömbérsörrel öblítettünk...amit kanadai barátaimnál  ittam először... <3

Történet:
Hosszú hetek óta nem jelentkeztem, de mentségemre legyen mondva, rengeteg receptem van. :-) Megpróbálom behozni a behozhatatlant.. :-) Kezdem mindjárt az avokádóval...mivel is kezdhetném? :-) . Kathy barátnőm, aki Vancouverben él, többször tette reggeli gyanánt az asztalra. Úgy, mint vajat, kisebb darabokra vágva és úgy, mint krémet különbözőképpen ízesítve.
/Amúgy az avokádó nagyon egészséges mindenki számára, de "diabeteszeseknek" különösen ajánlott "csemege"./
Kathynek köszönhetően, az én konyhámban is mindig megtalálható az avokádó.
Tegnap este "megkívánva" készítettem el ezt a krémet :-)

2015. február 02., hétfő 00:00

Vitaminbomba

Írta:

Történet:
Lehet, hogy itt a tél vége... ? :-) De, mostanság nemigen kívánom az ételeket, jobban inkább a gyümölcsöket. Egyik nap "összecsaptam" ezt a gyümölcsöst és nagyon ízlett. :-)
Elkészítése igen egyszerű. :-)

Történet:
Olyan is van, hogy hétvégén nem jönnek a gyerekek... :-) Ilyenkor szoktam kísérletezni új receptekkel, "feszegetem" a határaimat.. :-)
Na, azért ennél a receptnél nem kellett annyira feszegetnem..., viszont annál finomabb étel sikeredett a hozzávalókból... :-)

Történet:
Nyaralni voltunk Horvátországban, a csodálatos Adriai tengernél. Hogy pontos legyek, a dalmát szigetek egyikén, Rabon. A sziget gyönyörű, melynek egyik oldala kopár, a másik oldala tele zöld növényekkel. Egyik napon elautóztunk a sziget északnyugati csücskébe, Loparba. A városban található a "Paradicsom Part", amely 2013-ban a "Világ 100 legszebb strandjai" közé soroltak. Ezen a parton ettük ezt a finom, friss salátát is.

Történet:
Piros, fehér, zöld..ez a magyar föld..helyett...caprése. :-)

Történet:
Eperszezon van, vagy mi "szösz"... :-) Mit hoznak a beteglátogatók szegény kis betegnek? Na mit? Hát epret, mi mást! :-)

Történet:

Kedves barátaim, ismerőseim és rokonaim!
Úgy hozta az életem, hogy újra láthatom Kanadát. :-) Szeretnék elbúcsúzni mindenkitől azzal, hogy jelentkezni fogok mihamarabb itt a cunimamakonyhaja.hu-n is... :-)

 

 
 

Történet:
Gyermekeim és kisunokáim nagyon szeretik a céklát, tetejében vejem Balázs vegetáriánus, éppen ezért készítettük el ezt a finomságot az elmúlt hétvégén.Szemnek és szájnak is tetszetős étel. :-) Szerintem ;-)

Történet:
Pár napja nézegetem a gyümölcskosárban a banánokat. Na, majd megeszem őket, mondogattam magamnak. Aztán addig mondogattam, amíg elkezdtek barnulni és már nem volt kedvem hozzájuk. :-) Ilyenkor jön az ötlet...haha nagy ötlet... banán turmixot kell készíteni belőle. De csak tejjel és mondjuk mézzel kicsit "uncsi", valamit ki kéne találni, valami mást. Hát íme:

Történet:
Ezen a hosszú forró nyáron, egy napon kipattant az agyamból, hogy valahova el kellene utazni egy pár napra. Valahova, ahol nincs forróság, de mégis kellemes meleg, vagy inkább kiránduló idő van. 2008-ban jártam utoljára Erdélyben... :-) és ha már Erdély, akkor legyen részünk kulináris "élvezetekben" is, ne csak a táj szépségeiben merüljünk el... :-) Kezdem egy előétellel, amit Székelyudvarhelyen egy kellemes étteremben fogyasztottunk el. Nem túl munkaigényes... :-)

Történet:
3 évvel ezelőtt Egyiptomban jártam. Abban a szállodában, ahol nyaraltunk, alkalmam volt meglesni néhány finomság készítését, amit a szakácsok a vendégek orra előtt készítettek. Mondanom sem kell, hihetetlen gyorsasággal és szaktudással tették ezt. Én nagyon szeretem a tojást, annak minden változatát, már ami az elkészítését illeti.. Igy nem volt nehéz ezt a töltött tojáslepényt megkedvelni. Ezért osztom meg veletek is. :-)

Történet:
Ígértem, a húsos ételt is a görög nap folytatásaként..., de úgy döntöttem, hogy az lesz majd a csattanó! Most, megint egy saláta receptjét osztom meg veletek. :-)

Történet:
Tegnap már elkezdtem a görög-magyar napunkról írni nektek, és már egy fajta görög salátával is megismerkedtünk. De, kicsit elébe mentem a dolgoknak, hiszen az előkészületekről nem esett szó! Nem esett szó a "köszöntő" italokról.. nem esett szó arról, hogyan is fér meg egymás mellett, a görög "Metaxa" konyak és a magyar Zwack "Kosher" szilvapálinka, vagy a magyar Tokaji bor és aszu.. :-)Nagyon is megférnek, közöttük lehet egy vagy több jófajta görög olajbogyó, töltve vagy anélkül... :-)

Történet:
A múlt hétvégén Rácalmáson vendégeskedtünk- gyerekkori barátnőmnél- Tóth Zsuzsáéknál.. :-) Nővére, és családja érkezett vendégségbe hozzájuk Görögországból. Klári már nagyon régóta Athénban él, ugyanis oda ment férjhez.. :-) Istenien főz és úgy döntöttem, hogy az elkövetkezendő napokban, a menüsort veletek is megosztom. Kezdjük mindjárt az "igazi" görög salátával, amit görögül "Horiatiki"-nek hívnak.:-)
A receptet Klári diktálta le nekem, és "csak" úgy mondom isteni volt...:-)

Történet:
Pénteken megkezdődött a hosszú hétvége, meleggel indult és úgy tűnik meleggel is végződik majd. :-) Valamelyik nap Katika barátnőmtől /most nem a vancouveri Katikától/, hanem az itthonitól... :-) kaptam egy privát üzenetet, amiben küldött egy képet...levendulás limonádé...levelezgettünk egy ideig, a végén arra az elhatározásra jutottam, hogy" nosza rajta" Cunimama próbáld ki. Menj ki a kertbe szedjél néhány levendula ágat, virágot..és készítsd el... :-)

Történet:
Melegre való tekintettel nem túl sokat eszünk, főleg nehezebb ételeket nem. Pénteken is rekordokat döntögetett a hőség, este még enni sem volt kedvem. Később mégis ráfanyalodtam, a következő kis „étekre”. :)

Történet:
Találtam a hűtőszekrényben túrót, vettem hozzá juh túrót és lett belőle isteni körözött… :) Már olyan régen ettem, de most aztán jól belakmároztam belőle. :)

Történet:
Kanadai életem során, nagyon sok avokádót ettem. Nyersen, vaj helyett és krémnek elkészítve is.
Az avokádó, nagyon egészséges zöldség vagy gyümölcs…? :)

Történet:
Nem akarok mindig a Húsvéttal előhozakodni, de hát, ha akkor készítettem el ezt a köretet, akkor mit csináljak… :) Azt írták róla a 2003-as konyhamagazinban, hogy ez, bizony a köretek „királynője”. Én is ezt mondanám róla..! :)

2013. március 31., vasárnap 19:52

Húsvéti tál

Írta:


Történet:
Nálunk húsvétkor elmaradhatatlan a házi főtt, füstölt sonka és a burgonyasaláta elkészítése. A sonkafőzés rejtelmeiről nem hiszem, hogy bárkinek is írnom kéne. Viszont a burgonyasaláta receptjét megosztom veletek. :)

Történet:
Szeretem a majonézes, tejfölös zöldségeket. Finom, friss lúgos kiflivel. Akár reggelire, akár ebédre, akár vacsorára, minden hogyan jöhet. :)

Történet:
2013.március 15-e emlékezetes nap lesz számunkra. :) Engem leginkább, az országban kialakult helyzet foglalkoztatott a legjobban. De! Enni, azért kellett valamit. Hűtőszekrény kinyitva…benézve…a következőket látva… mirelit spenót, sajt, füstölt szalonna… A kamrában,tészta, fokhagyma, olívaolaj, paradicsom, petrezselyem. Na Cuni mama, a feladat adott! :)

Történet:
Papa szeret az interneten böngészni. Egy ilyen böngészés alkalmával talált rá, erre az igen „ígéretes” kenyér receptjére, amivel semmi macera nincs és ráadásul semmilyen tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. :)

 

Történet:
Ma este hazajöttem egy kedves ismerősömtől, már nagyon éhes voltam. Kinyitottam a hűtőszekrényt...mit is ehetnék belőle…és ezeket találtam… :)

Történet:
Konyhaművészet? Művészkedés a konyhában? Vagy egyszerűen csak ötletelés…a konyhában? Döntsétek el ti! :)

Történet:
Semmire nincs időm mostanában, ráadásul még beteg is vagyok. Enni viszont kell. Ma este hazajöttem és benéztem a hűtőszekrénybe. Találtam tojást, paradicsomot, sajtot és zöldpaprikát. Ebből lett a tojásrántotta paradicsomba töltve, zöldpaprikával díszítve.

Történet:
Karfiollevest kívántunk, vettem is hozzá mindent, ami kell. Karfiolból talán, túl sokat is…:) Feltaláltam magam és ez sült ki belőle. :)

2013. február 09., szombat 21:49

Pálmafa :)

Írta:

Történet:
A minap láttam a facebook-on két pálmafát. Kettőt. :) Nagyon aranyosnak és kedvesnek találtam ezt az ötletet, rögtön el is döntöttem, hogy a hétvégén érkező gyermekeimnek és kicsi unokáimnak el is készítem – 4 személyre -. Ötletes, mert ennek látványa a kicsik arcára is mosolyt csal, nem beszélve arról, hogy így kedvük támad a „gyümölcsevészetre” is. Ez történt most is. :)

Történet:
Mostanában nagyon sokat gondolok a tavaszra és a nyárra. Valamelyik nap, a közelünkben levő nagyáruházban jártam és a gyümölcsök között, feltűnt a sárgadinnye. Erről eszembe jutott „fogadott fiam” Janga, aki Olaszországban az Adriai tenger partján, egy hangulatos Pizzériában dolgozott. Egyszer meglátogattuk őt és ott, igazi olasz vendéglátásban részesültünk. Többek között ezt a finomságot is itt szerettük meg, amit azóta többször elkészítettem. Túl sok tudomány nem szükségeltetik hozzá, kellemes előétel, finom pizza kenyérrel is fogyasztható. De önmagában is megállja a helyét.

Történet:

Nagyon elfoglalt szombaton gyors, de finom ennivalót akartam készíteni. A családomban mindenki szereti az olaszos ízeket, ezért döntöttem emellett az íz mellett.

Történet:

Internetezés közben találtam rá erre, a „jópofa” reggelire, könnyű vacsorára…vagy előételre…ki, hogy szeretné nevezni. J Nálunk az is számít, milyen „küllemű” az étel. J Erre, azt hiszem senkinek egy rossz szava sem lehet. J

Történet:

Gyakran járok a lányomékhoz a Pilisbe. Ahányszor megyek, minden este visszatérő kéréssel jönnek hozzám „Mama! Készíts nekünk paradicsomos –bazsalikomos – mozzarellást ! Lehet nekik ellenállni?

Történet:

Pici unokáim étvágygerjesztésére állítottam össze, ezt a jópofa ehető katicabogarat. J

 

Hozzávalók:

 1 db szép piros paradicsom

néhány szem fekete olívabogyó / magozott, könnyebb vele bánni/

rozmaring ágacskák

bazsalikom levelek

kevés majonéz és petrezselyem

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly