Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2015. augusztus 27., csütörtök 00:00

Dobj fel babám" azaz olasz gyumölcsös tiramisu

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
Ezen a nyáron az olasz emberek társaságát is élveztuk. :-) Nagyon szeretem őket, tőluk mindig vidámnak érzem magam. :-) Ráadásul a gyönyörű szép Toscanában él, egy kedves magyar ismerősom, aki 17 éve már ide is tartozik... :-) A napsutötte Olaszországot választotta otthonául. :-) Tőle kaptam ezt a Tiramisu avagy " Dobj fel babám! " receptet, amiben a gyumölcs játszik "főszerepet".

Hozzávalok:
4 tojássárgája
120 g porcukor
1 mk. őrolt fahéj
500 g mascarpone
1 dl sűrű gyumölcslé ( én málnát passzíroztam át)
1/2 dl sherry likor
300-400 g babapiskota
kevés kakaopor
szeder és málna ízlés szerint, akár más gyumölccsel is el lehet készíteni.

Elkészítése:
A tojássárgákat habosra, fehéredésig keverem a porcukorral és a fahéjjal. Apránként hozzáadjuk a mascarponét, jol kikeverjuk, hogy pille könnyű legyen a krém. A sűrű gyumölcslé és a sherry likőr keverékébe a babapiskotákat beleforgatjuk. Gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak.
Egy sort lerakunk a uvegtál aljába, majd rásimítjuk a krém felét, majd ismét a gyumölcslében forgatott babapiskota következik, végul a maradék krém.
Tetejét, szeder és málnaszemekkel díszítettem és szivecskés mintán keresztul, kakaoport szortam rá. Oldalát félbetört babapiskotával raktam körbe.

Tipp: A krémbe belekeverhetunk a gyumölcsökből is, jol mutat és még gyumölcsösebb lesz tőle. Ha lehet előző nap készítsuk el, hogy az ízek összeérjenek.

Ha marad krém, azt uvegtálba rakjuk és kakaoporral szorjuk, málna szemekkel díszítjuk és jol megesszuk! Én így tettem.... :-)

kisebb kiszereles tiramisu2015

leander leander2

Megjelent: 693 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. augusztus 27., csütörtök 13:18
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly