Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Desszertek

Desszertek (141)

Történet:
Megígértem, hát megsütöttem... Névnapokra és csak úgy. Ez a recept nálam a klasszikus változata, ennek a finomságnak. Persze ezt mindenki döntse el saját maga...

Történet:
Egyik nap arról álmodtam, hogy olyan régen ettem rizsfelfújtat, szó szerint megkivántam. Épp ezért, ahogy időm engedte el is készítettem.
Ezt a finom változatot az interneten találtam. :)

Történet:
Az idén is karácsonyoztunk és új évet is köszöntöttünk családi körben. Sok-sok mindent sütöttem, de ez a csokitorta különleges volt, azt hiszem mindenki számára. 

Történet:

Nem igazán volt időm a hétvégén időigényes sütemény elkészítésére viszont, sütni „mindig és minden körülmények között” KELL! J

Anyukám régi receptjei között turkálva találtam meg, ezt a „finomnak kinéző” süteményt. Ez a recept még nagymamám „konyhájából” való.

Hát mit mondjak…? Isteni sütemény! J

Történet:

Apukám betöltötte a 91-et… J Kérése felém az volt, hogy süssek neki egy finom tortát, imádja a csokoládét és a narancsot is. Így lett belőle ez a finomság… J

Történet:
Néhány hete Székesfehérváron jártunk Klárival, Matyival és Gyuri papával, szülinapoztunk és Márton napi finomságokat ettünk.
Nem árulok el nagy titkot, ha bevallom, imádom a mákot és az almát is. Sokszor sütöttem már mákos pitét, még többször almásat. De olyant, amiben mindkettő benne van és nem összekeverve, hanem rétegekben, olyant még sosem.
Itt ebben az étteremben… talán nem sértődnek meg…ha elárulom a nevüket… J Öreghegyi Bika Csárda… ettem ezt a finomságot az általam , jól bevált recept szerint megsütve.

Sziasztok kedves "cunimamakonyhaja" latogatok. :)Ujra itt vagyok, nem vesztem el. :)

Még mindig a tavaly karácsonyi sütéseimnél tartok, bár ezt a tortát is bármikor el lehet készíteni. Unokáimnak akartam kedvezni, ők mindig értékelik az ilyesmit. :-) Ez most is így volt. :-)
De nem csak mindig ők. :-)

Történet:
Ez a torta annyira finom, hogy nem is tudok mást hozzátenni. :-) Talán annyit, hogy 2016. karácsonyán sütöttem meg és vidám piros színével kivívta mindenki figyelmét... :-)

Történet:
Belefogok a karácsonyi étkek, desszertek felsorolásába és azok receptjeinek megosztásába a "cunimamán" is... :)
Kezdjük mindjárt a legkisebbel....:)

Történet:

Elmúlt az idei karácsony és szilveszter is. Vége egy kis időre a sütésnek- főzésnek is, legalábbis részemről. De ki tudja…:)

2016. december 15., csütörtök 00:00

Egy jó bukta:)

Írta:

Történet:

Kedves családom "kiidegel" már a kelt tésztás süteményekkel. :-) Hol batyut, hol buktát, hol pedig kalácsot kell sütnöm... :-) Legutóbb Papa kedvéért sütöttem, lekváros és mákos-lekváros buktát.
Egy kedves ismerősöm is kért már rá, hogy a "tuti" kelt tésztás receptemet megoszthatnám már a "cunimamán" is. :-) Íme....:

Ezen a hétvégén mézeskalácsot készítettünk Picurkáimmal. :)❤:)❤:)
Encsikém kijelentette viszont, hogy "Mama ezt süsd meg légyszi.." ❤:)
Hát persze "kérésed számomra parancs"...
amugy ez a recept Encsikém barátnőjétől származik, amit miközben készítettem, rájöttem nekem is van egy, majdnem ugyanilyen összetevőkből álló süteményem.

Mikulásnapi meglepetés avagy almás nudli dióval…. :)

Mikulás nap….hmmm. a sok édesség, de jó is… és rossz is, mert én sajnos nem ehetek, lévén „2-es tipusú…” :) asszonyka vagyok.
Szóval, éppen ezért Papá-tól nem kaptam édességet, viszont elkészített nekem egy finom meglepit, ami minden olyan finomságot tartalmaz, amit én is ehetek.
…és tessék..! :)

Elnyújtott születésnapi bulim volt, ahol csak lehetett köszöntöttek a kedves ismerőseim, barátaim, kolléganőim. Persze a családtagok sem maradhatnak ki a felsorolásból.

Kolléganőimnek megígértem, hogy iszunk alkoholmentes pezsgőt is, de ha már iszunk, akkor együnk is....így sütöttem meg ezt a finom tortát.

Történet:
Május 1. Anyák napja, május 1. Munka ünnepe, Május 1. Kulcs apukámék... és egy torta, ami a gyerekek örömére készült... :-)

Névnapok, születésnapok halmaza gyűlt össze családunkban, főleg a kicsi unokáim körében. :-) Ezért úgy döntöttem, hogy most elsősorban nekik kedvezek, de nem is akármivel. :-)

Történet:
Zsombikának, egy szem fiúcska unokámnak, nagyon szép iskolai és sport eredményeiért, meglepetésként sütöttem ezt a tortát. :-)

Történet:
Újra itt vagyok, némi kihagyás után. Rengeteg a restanciám, már nem is mondok semmit... :-)
Na szóval..volt egyszer egy Bálint-nap, aminek egyesek szerint nincs hagyománya nálunk, sőt ilyen személy nem is létezik, mondják.. De, ha utána keresünk azért, csak találunk valamit...ugye-ugye?

Történet:
Mikulásnapi meglepetésemhez tartozott ez a finomság és ahogy ígértem meg is osztom veletek.
Így karácsony közeledtével, akár lehet egy ünnepi torta is. Lehet, hogy újra elkészítem? :-)

Történet:
Szeptember van, volt és lesz is még.... :-) Rengeteg minden történt velem ebben a hónapban...sok-sok sütemény, torta és mindenféle készült a kezem alatt... :-) , de ez... nem az én művem volt, hanem a Papáé... :-) őt pedig az "internet" ihlette...

Karácsony közeledtével...gondoltam közzé teszem. :-)

Történet:
Ha hétköznapok, akkor hétköznapok...és ha Picurkák, akkor Picurkák...ha túrófánk, akkor túrófánk...
A recept egy kedves ismerősömtől érkezett... :-)

Történet:
Néha van úgy az ember, hogy csak maga miatt készít valamit, vagy csak maga miatt teríti meg az asztalát szépen, akár egy finom kávéhoz, vagy pl. egy ilyen különleges csokoládékrémhez...

Most ezt osztom meg veletek... szép napot... ! :-)

Történet:
Ígéretem ellenér most nem visszamegyek a z időben, hanem a jelenben folytatom a "cunimamakonyhaja.hu" feltöltését... :-)
A hétvégén édesapám 89. születésnapját ünnepeltük, szűk családi körben. Természetesen nekem kellett a "meglepetés tortát" prezentálnom.
Mondhatom nyugodt szívvel, hogy nagyon finomra sikerült! :-)

Történet:
Szeptemberben névnapok, születésnapok áradata van a családunkban. Picurkáim kívánsága szerint... " Mama! Csokis legyen és jó sok gyümölcsös is..." :-)
Akkor tessék...itt van! :-) :-)

Történet:
Újra itt vagyok... :-) Innentől időben kicsit visszafele megyek majd mert, hogy nagyon sok receptem felhalmozódott az elmúlt néhány hónapban. Most viszont egy hétvégi receptet osztok meg veletek... aminek azt a címet is adhatnám, hogy "az ismétlés a tudás anyja".. egy kicsit másképp... :-)

Történet:
Minden tortakészítésemnek story-ja van. Miért is ez lenne a kivétel? Akkor, amikor egy jeles ünnepre készült.... :-) "Egyszem kisfiú" unokám, Zsombika 9 éves lett. A családban mindenki szereti a gyümölcsöket, különösen azokat, amelyek a mi kertünkben teremnek... :-) kivéve Zsombikát... Ennek ellenére mégis úgy döntöttem, hogy lesz rajta gyümölcs, legfeljebb "letakarítja" a tortáról.. és úgy fogyasztja el mert, hogy isteni finom a krémje, de a tésztája is.

Történet:
Már nem tudom hol és mikor, de a kezem ugyébe kerult egy fuzetecske... :-) Dr.Oetker-től... :-) "Értékes kincsek"-et találtam benne. Mondtam is Papának ezt meg kell főzni... csak egy szavamba kerult... :-) 3 nap múlva el is készult... :-)

Történet:
Ezen a nyáron az olasz emberek társaságát is élveztuk. :-) Nagyon szeretem őket, tőluk mindig vidámnak érzem magam. :-) Ráadásul a gyönyörű szép Toscanában él, egy kedves magyar ismerősom, aki 17 éve már ide is tartozik... :-) A napsutötte Olaszországot választotta otthonául. :-) Tőle kaptam ezt a Tiramisu avagy " Dobj fel babám! " receptet, amiben a gyumölcs játszik "főszerepet".

Történet:
A napokban kaptam néhány "rosszallo" megjegyzést a kedvenc közösségi oldalamra...miszerint régen láttak a "cunimamakonyhaja.hu-n" mozgást. :-) Tényleg így van, ezúton is elnézést kérek ezért. ;-)
Mentségemre legyen mondva, hogy ez a nyár tele volt programokkal, jövéssel és menéssel, időm nem volt foglalkozni vele. Ettől fuggetlenul a főzés és a sutés sem maradt el, sok-sok recept van a tarsolyomban, amik arra várnak, hogy felkeruljenek a honlapomra.

Történet:
Ez a tortácska "csak úgy" készült... Nem volt semmi "különös" okom rá, hogy megsüssem...mármint az, hogy éppen ilyen lett...amúgy volt... :-) , de ezt csak "egyvalaki" tudja...persze rajtam kívül...neveket nem említünk... ;-) Haha..titokzatoskodom kicsit. :-)

Na szóval... volt friss málna a kertben, a többi pedig "cunimama konyhájában" itt-ott a szekrényben.

Történet:
Ez a hétvége szuletésnapok unneplésével telt. Főztem és sutottem 2 napon át Papával egyutt, de megérte, hiszen mindenki meg volt elégedve, nagyon finomak lettek az ételek és a desszertek is.
Most megint az egyik suteméy receptjét osztom meg veletek, csupán csak azért, mert ez is egy nagyon finom nyári desszert.

Történet:
Nem is merek semmit mondani már...hogy mire? Hát a mentségemre... :-) Annyi finomság gyűlt már össze a tarsolyomban,amit nem tudtam még megosztani veletek... :-( Kedves facebook-os ismerőseim, ha követtek engem, akkor láthatták, hogy mi-minden foglalt le engem az elmúlt 2 hónapban... :-)
Szóval nem is húzom az időt, íme ez a nagyon finom desszertecske, eperszezonban... :-)

Történet:
2 évvel ezelőtt Erdélyben jártunk, ahol alkalmunk volt a kürtöskalács készítésének rejtelmeiben elmélyedni. :-) Nosza, vettünk is egy kalácssütő formát. Családunkban mindenki szereti ezt az édességet, így aztán megpróbálkoztunk vele. Próba, szerencse mondván...a képekből sok minden kiderül, a kezdeti nehézségektől a végcél eléréséig. :-)

Történet:
Nem felejtettem el, amit ígértem..az ünnepi desszertek vonatkozásában..., de!
Ezt a finomságot mindenképpen meg kell osztanom veletek. Valójában, lehetett volna az ünnepi asztalon is, de miután egy "szülinapi" meglepetésnek készült, ami nem karácsonykor volt, de annak közelében...szóval... nem az lett. :-)
Viszont "szülinapi meglepinek" állítólag sikeres volt. :-)

 
Történet:
Idei  ünnep sem múlhatott el drága családom nélkül és anélkül sem, hogy ne készült volna végeláthatatlanul az édességek sora. Nem tudtam annyit sütni, hogy ne fogyott volna el pillanatokon belül... akár még úgyis, hogy a tepsiből még melegen "keltek szárnyra" a finomságok. Facebook oldalamon a minap megosztottam mi mindent sütöttem. 
Az alábbiakban szó szerint idézem a posztolásomat, amit kiegészítenék még újabb 140 db tejfölös-sajtos pogácsával és újabb, 2 db nagyméretű kaláccsal, ami már nem mákos volt, hanem diós...

Tortenet:
Hamarosan itt van a karacsony, igy muszaj sutemeny recepteket probalgatnom. :-) kezembe kerult a "nok Lapja" konyha c. Lap. Ott talaltam ezt a finomsagot, amit most megosztok veletek. :-)

Történet:

Nővérkém párjának születésnapját ünnepeltük. Természetesen, ki más is készíthette el a születésnapi meglepetés tortát, mint CuniMama.. :-)

Történet:
Ezen a hétvégén úgy alakult, hogy egyedül voltam. Néha jól esik, mert ilyenkor azt csinálhatok, amit akarok, vagy amit nem akarok. Szóval: Nem volt kedvem főzni, viszont sütni igen. Igy aztán az ebédem ez lett. :-)

Történet:
Hétvégén születésnapokat ünnepeltünk. Picikéim szeptemberi születésűek, így természetes volt, hogy egyszerre ünnepeljük őket.Ugyanakkor kedves vejemnek, Balázsnak is szeptemberben van a szülinapja. Fel volt adva a lecke számomra, hogy milyen meglepi tortákat készítsek.Mivel Zsombikám szereti a csokit, így esett a választásom a Sacher tortára, ami tiszta csoki és kakaó, benne egy kis sárgabaracklekvárral.

Történet:
Mi mindent rejt magában a kertünk.. :-) roskadoznak a fák a finomabbnál, finomabb gyümölcsöktől. Ezen a hétvégén csak "úgy" sütögettem, saját magam szórakoztatására :-) Fáról le ringlók..sütőbe futás...:-)

Történet:
Már megint túró...na, de milyen túró.... :-) savanykás, citromos..hmmm... összeszedtem a hozzávalókat és ez sült ki belőle, csak úgy... csak azért... :-)

2014. július 25., péntek 00:00

Jégkrém

Írta:

Történet:

Jégkrémbe "zárt" feketeszeder a kertből :-)

Miközben Cunimamáék "lábukat lógatták" ;-) az Adriai-tengerbe, mi szüreteltük a finomabbnál finomabb gyümölcsöket és zöldségeket a kertből. Legeltük az őszibarackot, a málnát, még a meggyet is, a feketeszedret, a paradicsomot és egy-egy szem paprikát is. Nagyon jó érzés a tudat, hogy a Papa általi gondoskodással és szeretettel nevelt kerti finomságok kerültek a gyerekek és a mi bendőnkbe is!

Történet:
Imádom a túrót, sósan édesen, mindenhogyan! Családom mindig azzal nyaggat, hogy ha sütök valamit, akkor is mindig túrósban töröm a fejemet. :-) Pedig ez így nem igaz! De most ...kéne valami túrós... :-) :-)

Történet:
Ezt a tortát nem mostanában sütöttem meg..de, mivel a napokban újra szeretném elkészíteni, így eszembe jutott, hogy még nem osztottam meg Veletek. Amikor csináltam, nagyobbik kislány unokám..Csenge...nem győzte kivárni, hogy elkészüljön... :-) furton-furt :-) nyitogatta a hűtőszekrény ajtaját és mondogattta nekem: " Mama, legalább a pici gombócokat hadd kóstoljam meg..." :-) Lehetett neki ellenállni? ..hát nem... :-)
Mellesleg ez a torta, ha jól tudom 2010-ben "Az ország tortája" versenyben 2. helyezést ért el.

Történet:
Biztos másnál is előfordult már az, hogy valami édesre vágyik, idő hiányában azonban nem tud sütni. Ekkor jön gyorsan valami ötlet. Mi is van a hűtőben? Hát ez...na és az...akkor ez van, lesz.. :-)

Történet:
Ez a sütemény úgy készült, hogy volt otthon 6 db alma és 20-25 dkg dió. Az alma már kissé kásás volt, a dió pedig kevés ahhoz, hogy csak diós süljön ki belőle. :-) Így aztán ez sült ki belőle...csak úgy magunknak... :-)

Történet:
A múlt héten senkit nem vártam, nem jöttek a gyerekek sem. Én pedig csak úgy unaloműzésképpen :-) sütögettem. Eperszezon lévén értelemszerűen epreset kell sütnöm na de, hogy színes is legyen, kell bele egy kis "zöld" is..kiwi formájában. Enyhén savanykás volt a kiwitől és édes az epertől...huuuu... :-)

Történet:
Már megint elmúlt 1 év, barátnőmnek Katikának, újra szülinapja volt, de nem is akárhányadik... :-) Ennek örömére megleptem őt egy minitortácskával. Állítása szerint nagyon finom volt...én csak reménykedtem benne... :-)

Történet:

Valami különlegeset és szépet szerettem volna készíteni a május 1-i hosszú hétvégén. Természetesen a gyerekeim és pici unokáim itt töltötték mind a 4 napot, így aztán nem volt kérdés, hogy lesz desszert vagy nem lesz desszert.. :-) Ez a finomság sütést nem igényel és mégis nagyon finom, küllemében pedig nagyon elegáns.

Történet:
A hétvégénk Gábor fiam 40. szülinapjáról szólt. "Meglepetés partit" szerveztem neki és a szűkebb családunknak is. A hely, ahol voltunk igazán különleges hely volt...furcsa, de mintha nem is Dunaújvárosban lettünk volna... Pedig itt voltunk, de ha pontos akarnék lenni, akkor inkább "Pentelén" vettünk részt egy kis időutazásban... :-) A cukrászok által elkészített "hokipálya" mellé én is sütöttem 2 nagy tálca süteményt. Ebből az egyiket megosztom veletek is, aztán majd a másikat is... :-)

Történet:
Húsvét van... természetesen sütünk és főzünk. Na, én meg főleg! A család nagy, gyerekek és picurka unokák is egyre jobban "követelőznek" már, ami a süteményeket és tortákat illeti. Most, megosztom veletek az egyik ilyen finomságot. :-)

Történet:
Megérkeztem Kanadából, az első hétvégém a pici unokáimmal telt. Zselykének névnapja is volt. "Mama! Ugye készítesz meglepetést?"- mondta Csenge..."Mama! ugye lesz valami finomság" - súgta Zselyke... Hát! Lehet nekik ellenállni? Nem! :-) A csokit mindenki szereti, de hogy különleges is legyen, megbolondítottam egy kicsit, otthon termő őszibarack fagyasztott változatából, készült krémmel. :-)

Történet:
Kicsi lányom valamelyik nap felhívott azzal " Anya! Most leszünk 10 évesek Balázs és én.. :-) Sütnél nekünk egy meglepetés tortát vasárnapra? Na, de Encsikém! Hogy lesz az meglepetés, ha rendelésre készül? Anya! Hát, hogy lesz...szerinted.? ..úgy, hogy nem mondod meg milyen ízű lesz!...tényleg, milyen igaza van! .. :-) Némi fejtörés és kutakodás után, Enikő legjobb barátnőjének egy olyan receptjét próbáltam ki, ami Gordon Ramsay instrukciói alapján sült ki... :-) Dancsi módra.. :-) De, ahogy Ő is változtatott az adagok mennyiségén, úgy én is.

Történet:
Jeles nap a február 19-e.. :-) Drága, egyetlen nővérkém születésnapja, amit most a hétvégén ünnepeltünk. Természetesen kívánságlista az mindig van, főleg, ami az édességet illeti. Most is volt..." mindegy, hogy milyent sütsz Cunika, de túró az legyen benne mindenképpen..:-) " Hát, persze.."kérésed számomra parancs Mokencám"... Haha.. :-) Na, és milyen egy "jószívű" nagynéni...még Öcsinek is összedob egy kicsi szívecskés tortát.. :-)

2014. február 20., csütörtök 21:38

Túró Rudi torta

Írta:

Történet:
Túró Rudi..nem kell semmit hozzá fűznöm, azt hiszem... :-) A név eredetéről néhány tudnivalót, azért olvassunk csak el... :-)

Történet:
Sok újat nem tudok mondani arról, hogy mennyire szereti a családom az édességet, illetve az ételek utáni desszerteket. Hétvégék nem múlhatnak el úgy, hogy legalább kétféle sütemény vagy torta ne kerüljön asztalra. Ez a desszert a hűtőszekrényben "parkoló" maradékokból készült, saját ötlet alapján. :-)

Történet:
Közelgő Csenge és Balázs névnap alkalmából, előzetesben készítettem el ezt a kuglófot. Ízében, küllemében is igen különleges és persze finom is volt. :-) Volt...mert már se híre, se hamva a tegnap készített Eszterházy kuglófnak. :-)

Történet:
Hosszú-hosszú évekig Margitkához jártam fodrászhoz, addig amíg úgy döntött befejezi ezt mesterséget és inkább éli szép "nyugdíjas" éveit. Nagyon szerettem és még most is szeretem őt, hiszen nem szakadtam el tőle, mivel kedves lányához Ágikához pártoltam át.
Nem olyan régen tudomásomra jutott, hogy 70. születésnapját ünnepli akkor határoztam el, hogy meglepem őt egy finom tortával, és mivel Áginak is névnapja volt a közeli napokban, így összekötöttem a kettőt.. :-) A torta egyik fele Margitkáé, másik fele Ágikáé...:-) Hogy kicsit még fokozzam az élvezeteket... :-) szívecskés formában készítettem el, ennek megfelelően a szívem egyik fele Margitkáé, másik fele Ágikáé lett... :-) és miért pont kávétorta készült? Ági és én tudjuk..."ide a kávét, és senkinek nem esik bántódása"... :-) sokszor hangzik el ez a "szlogen" a fodrászüzletben a szánkból... :-)

Történet:
"...egész Európa legjobb édességei, cukorkái, fagylaltjai, parféjai,tortái és süteményei nem Párizsban, nem Milánóban, nem Londonban, s még csak nem is Berlinben, hanem igenis Budapesten, a Gizella téren készülnek,... "írta a korabeli sajtó Gerbeaud Emil kínálatáról. /2004-es Konyhamagazin/

Őszintén bevallom, hogy sohasem sütöttem még zserbót, de mákos-szilvalekváros zserbót meg egyáltalán nem... :-) Családom tagjai állandóan nyüstöltek, hogy süssek már, így az ünnepek után rávettem magam. Előbb a diós változatát készítettem el, és mivel az annyira jól sikerült, így megpróbálkoztam a mákos változatával is. Ime: :-)

Történet:
Ma nem túl jól éreztem magam, jön a hidegfront, vagy már meg is érkezett. Viszont bevásároltam túróból, így valami finomságot, azért sütnöm kellett... A hűtőszekrényből kiemeltem két adag leveles tésztát, amiből rétest akartam sütni...na, de milyen is az, amikor a túró nem olyan mint, amilyen szokott lenni, amikor nincs otthon tejföl, amikor a töltelékbe tojássárgáján kívül még fehérje is kerül...vagy egyáltalán milyen az, amikor éppen nem vagy a "topon" ? :-) Hááát... :-) ilyen...csak az elnevezés fog változni, vagyis túrósrétesből túróslepény sikeredett..persze, ami a küllemét illeti... :-)

Történet:
Karácsony van, ilyenkor sok-sok mindent süt az ember. Természetesen a diós-mákos bejgli foglalja el az első helyet - legalábbis nálunk - , de ez a csupa csoki pille könnyű tekercs...sem piskóta... :-)

Történet:
Hétvégén, egy kis karácsonyi hangulatot akartam előzetesben...magamra maradtam otthon... :-), de nem unatkoztam....hangulatoztam.. :-) kakaó és túró társaságában... :-)

Történet:
Szokták mondani, hogy "kolbászból van a kerítés", nálam viszont "gyümölcsből a karácsonyfa". :-) Na!. Most eleget tettem egy kérésnek. Nővérkém kérésének...tessék Mocenykám itt a "karifa" :D

Történet:
Az elmúlt hétvégén újra születésnapi bulira készültünk. Na, de nem ám itthon! Hál' Istennek... :-), hanem nővérkémnél. Persze csak azért, hogy ne unatkozzak felkértek a születésnapi torta elkészítésére. Rendelésre...csokisat, tejszinhabosat, gyümölcsdíszítésest kellett "gyártanom"... :-) Ime:

Történet:
Nagyon szeretjük a madártejet és nagyon régen készítettem már. De, most olvastam egy nagyon jó receptet, ami sütemény formájában jeleníti meg a madártejet. :-) Gondoltam kipróbálom, mert úgysincs éppen senki itthon hétvégén, így ha nem is sikerül, akkor sincs semmi probléma, legfeljebb a "kukában landol"... :-)... Mit mondjak? Egyáltalán nem ott landolt... :-)

Történet:
November 25-e "nagy nap" :-) Katalinok napja... :-) Igazából nekem 2 Katalinom van... :-) Az egyik "Katika" a másik "Katika"...vagy Kathy. :-) Az egyik Magyarországon él, a másik pedig Kanadában. :-)
Nekik mindig sütnék tortát, mert őket nagyon szeretem. :-)
Ezt a tortát, most a Magyarországon élő Kati barátnőmnek készítettem, de ha Kathy hazajön egy kicsit Kanadából,és meglátogat, akkor neki is csinálok valamit /ja..már tudom...Ő a Dobostortát szereti/.. . :-)

Történet:
Ha hétvége, akkor gyerekek és unokák... :-) Ha hétvége, akkor kívánságműsor.. :-) Ha kívánságműsor, akkor kívánságlista... A kívánság kedves vejemtől, Balázstól érkezett... :-) Az igazi és eredeti császármorzsa receptjét olvashatjátok alant...melyet az osztrákok "találtak ki"..és amelyet alkalmam volt Ausztriában megkóstolni, így "advent" tájékán...pár évvel ezelőtt.

Történet:
Ma este egyáltalán nem voltam éhes, kicsit elment az étvágyam... :-) de, amikor ránéztem a körtére és a szőlőre azonnal visszajött a kedvem... :-) Eszembe jutott, hogy valahol a "világhálón" láttam ilyen aranyos kis "kreálmányokat". :-)

Történet:
Dédipapa, aki egyébként az én drága apukám, ma betöltötte a 87. születésnapját. Teljes szellemi és testi frisseségben éli az életét, családunk legnagyobb örömére. :-) Nagyon szeretjük... :-) Ő a családunk "feje" nélküle soha semmi nem történhet..mindenben kikérjük a véleményét... :-) Na, de most az egyszer semmiről sem tudott! :-) Ezen a jeles napon megleptük őt otthon...egy tortával és egy üveg pezsgővel... :-)

Történet:
Ez a hétvége a szokásostól eltérően csendben, unokák nyüzsgése nélkül telik... Be kell pótolnom sok-sok elmaradt itthoni, vagy inkább házimunkát. Az elmúlt hónapokban nem volt rá "érkezésem", mivel nem hogy itthon nem, de még az országomban sem voltam "fellelhető"... :-) Jól elvégzett munka után egy kis pihenésre, egy kis nyugalomra volt szükség, na meg egy kis különleges hangulatra. Gábor fiaméktól kapott almasütő adta az ötletet... :-)

Történet:
Születésnap...állandóan ismétlem magam. De hát, ha ez van, akkor ez van. Születésnapomra sütöttem egy tortát, de nem csak egyet. Most viszont, csak ezt az egyet osztom meg Veletek.

Történet:
Hétvégén születésnapomat ünnepelte a kis családom. Mielőtt, azonban én vendégül láttam volna a "siserehadat", előtte ők szolgáltak Cunimamának meglepetéssel...pontosabban Enikő kislányom és két pici lány unokám..Csenge és Zselyke. Idézem nektek Enikő gondolatait:

Történet:
Ma válogattam a képeim között és ennek során, sok-sok szép nyári élmény elevenedett meg újra előttem. Ez a desszert egy délutáni finomság volt, amit gyorsan kellett kitalálnom, mert pici lány unokáim édesség éhesek lettek. :-) és mert, elfogyott minden torta, sütemény stb., ami fellelhető volt a házban és ház körül... :-)

Történet:
Az elmúlt hétvége a sütés jegyében telt... :-) Muszáj volt behozni az 1 hónapot, legalábbis valamennyit belőle. :-) Szóval a diós-mákos nudli után, a tejszines almatortán át, következtek a rétesek... :-). Kezdtem a tökös-mákossal, folytattam a mazsolás -túróssal és befejeztem a meggyes-mákossal. Az alábbiakban, a tököskéset-mákoskásat osztom meg veletek...

 

Történet:
Amint írtam már korábban, a kicsi lány unokáimmal töltöttem az elmúlt hétvégét. Folyamatos sütésben voltam, Enikő és Balázs örömére is, de a kicsi lányok is nagyon élvezték a sok finom desszert látványát és ehetőségét is. :-) Igy például ennek az almásnak is nagyon örültek. :-)

Történet:
Ma és holnap sem lesz sok időm, mindennel el vagyok maradva így az utazásom előtt. De, úgy gondoltam valami őszieset mégis sütök, mert délután elrohanok a gyerekeimhez Piliscsabára. Ez sikeredett és minden maradékot felhasználtam. :-) A szőlő a kertünkből való... :-)

Történet:
A szülinapi bulin a gyerekek egyik kérése volt, hogy Mama süssön nekik pogácsát. Természetes, hogy kérésük meghallgatásra talált. :-) Most a füstölt sajtos változatát ismerhetitek meg. :-)

Történet:
Az elmúlt héten, a halmozott születésnapok soron következő tortája, a kicsi lányoké..Csengéé és Zselykéé.. :-) Milyen is legyen, fogalmam sem volt...mivel kissé megzavart Csibész kutyánk múló rosszulléte ... de hamar jött az agyamból az ötlet. Picikéim szeretik a túrót, szeretik a tejszínt, szeretik a meggyet, és ebből kovácsolódott össze, ez a mindenki által szeretett finomság. :-)

Történet:
Ez a hétvége születésnapokról szólt, 3 kisunokámnak - Zsombikának, Csengének és Zselykének - ünnepeltük a 7, 5 és 3 éves évfordulójukat. :-) Ahogy az illik ilyenkor, szép napsütéses időben a házunk udvarában tartottuk a partit. :-) Elsőként Zsombikának készített tortámat osztom meg veletek.

Történet:
Éppen ideje, hogy újra valami desszerttel rukkoljak elő...! :-) Pár héttel ezelőtt Tünditől kaptam egy finom sütis receptet, amit Ő, viszont Miritől szerzett be. Ez a recept nagyon jól hangzott és úgy döntöttem, hogy kicsit másképp, kicsit magamra szabva, elkészítem. :-)

Történet:
Péntek délután "kedvenc sógorkámat és sógornőmet" vártuk vendégségbe. Mivel eléggé be voltam aznap fogva, így ezt a gyorsan elkészíthető édességet választottam elkészítésül. Amit, egyébként előző este készítettem el.

Történet:
Ma görög-magyar napot tartottunk lánykori barátnőmnél, Rácalmáson, a testvére ugyanis Görögországban él már nagyon régen. Vendégségbe érkezett Athénból. Sok-sok finom görög étel készült, amit majd szintén megosztok veletek. :) A desszertet én szolgáltattam, ami egy nagyon finom egzotikus tortává „szelidűlt”, kicsit illeszkednem kellett a mediterrán hangulathoz, éppen ezért készült mangóból, mandarinból, citromból és kiviből… :)

Történet:
Szerintetek, kinek van kedve 37 fokos hőségben sütni? Senkinek, és nekem sem! Viszont, péntek óta a pici lány unokáim vendégeskedtek nálam, ilyenkor szokás szerint kell valami finomság is. :) Mivel, őszibarack van bőven a kertünkben, és bazsalikomot is „termesztek” a fűszernövény kiskertemben, így nem volt nehéz összehozni ezt a „jól” hangzó desszertet, ami nem csak hangzásban, de ízében is különleges volt. :)

Történet:
Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy kiruccanunk Erdélybe néhány napra. :) Finomságokat azért nem lehet kihagyni, muszáj készíteni ,ezt- azt. :) Ezt: szilvás lepény… Azt: sajtos-tejfölös pogácsa.

Történet:
Vasárnap, villám látogatás tettek mamájuknál… :) kicsi lányka unokáim. Ilyenkor, természetesen nem maradhat el a sütemény, a fagylalt és egyéb finomságok. Sárgabarack szezon van, éppen ezért „variációk egy témára” készülnek a süteményeim. :) Túrót szeretik, sárgabarackot szeretik, rétest szeretik, akkor mi is sülhet a Mama konyhájában… :)? Na, mi… ? … :)

Történet:
Lassan egy éve lesz annak, hogy ezt a finom tortát elkészítettem, kedves kolléganőimnek, akik a névnapomon köszöntettek. Nem először sütök ilyent, de mindig változtatom a gyümölcsöt benne. Például sütöttem epresen, sütöttem, őszibarackosan és sütöttem málnásan is. Mindegyik igen finomra sikerült. :) Most megosztom veletek is, ezt a finomságot! :)

Történet:
Említettem, hogy az elmúlt hétvégém is, vendégvárással és vendégfogadással telt el. :) Megosztottam már veletek a babgulyás receptjét, megosztottam a sárgabarackos lepény csokis-mentás fagylalttal, desszertem receptjét. Utoljára pedig megosztom a menü harmadik receptjét is. :)

Történet:
Hétvége van és szokás szerint mindig érkezik "valami vendégség" :-). Nincs unatkozás, ne hogy már ne kelljen megint sütnöm valamit. A mai menü desszertje volt, ami egyébként nagyon nagy sikert aratott. :-)

Történet:
Ezen a hétvégén két pici lányunokám vendégeskedett nálunk. Ilyenkor nem úszom meg, hogy valami finomat ne kelljen nekik sütni. Rengeteg a kertben a meggy, „Dunát rekeszthetnénk „ vele”, de inkább rétesre volt megrendelés, és nem ám akármilyenre, hanem : meggyes-mákosra. :)

Történet:
Barátnőmnek, Katikának május elején van a születésnapja. Éppen eperszezonban, mit is süthettem volna neki, mint epres „valamit”, de különlegeset akartam, így lett belőle ez a mascarponés változat. :)

Történet:

Kedvenc kolléganőmnek születésnapja volt…hittem én… és kedveskedni akartam neki, egy kellemes nyári, hidegen elkészíthető tortával. :) Amikor elkészítettem, akkor nagyon meleg volt így nagyon örült neki, de közben kiderült, hogy 1 hónappal később lesz az a bizonyos szülinap… :) :) Na, de sebaj…nem ez számít! :)

Történet:
Hétvégén családi összejövetel volt nálunk, kanadai napot tartottunk. A sokféle élelmiszerből megmaradt , így a „maradékokból” ma este egy klassz kis desszertet dobtam össze. :)

Történet:
2013.február 22-én nyílt meg a fotókiállításom, melynek címe „Aranyásókkal Észak-Kanadában” avagy képek és élmények Kanada, Északi-Sarkkör és Alaszka tájairól. Eme szép napra kaptam ajándékba, Katika barátnőmtől ezt a jópofa tortát, amit mi neveztünk el, stílusosan aranyrög tortának /gold nugget/ :)

Úton vagyok, mindenkinek jó étvágyat kívánok:)!

Történet:
Kedden hajnalban elutazom a világ másik végére, túl az Atlanti Óceánon, közelebb a Csendes Óceánhoz, oda, ahova a madár sem jár,na jó azért lakott területre... :) Pici unokáim eljöttek elbúcsúzni mamájuktól. Muszáj volt gyorsan valamit kitalálnom, hogy meglepjem őket egy” Cunimama féle finomsággal”. Ez sült ki belőle! :)

Történet:
Talán már jön a tavasz? És én most megyek el újra a télbe? Kanadába? Normális vagyok én? :) Szerintem, azért igen! :) Most, erre az édességre gondolok… :)

Történet:
Vettem egy aranyos, kis szívecskés tortaformát. Gondoltam, kipróbálom kicsi unokáimnak sütök valami finomat. A vége az lett, hogy a szülők is jól laktak belőle. :)

Történet:
Húsvét van, enni kell…:) A főételeken kívül kell egy kis ez-az…pl. pogácsa, kalács , torták… :) Íme ez a finomság.

Történet:
Húsvét van, és ilyenkor családom rendelésére készítem a finomságokat. Encsikém, Balázskám, na és Papa is fonott kalácsot kért, a pogácsán és a tortán kívül. Lehet nekik ellenállni? :)

Történet:
Közeleg a húsvét és ennek örömére, kipróbáltam egy nyuszi forma pogácsát…de, igazából inkább cicára hasonlítottak. :) Egy biztos, pici unokáimnál nagyon nagy sikert arattak.

Történet:
Variációk egy témára. :) Tegnap őszibarackos, epres piskóta, ma pedig kivis, epres. De, mindenképpen EPER! :) Tavaszváró lettem, ti nem? :)

Történet:
Úgy döntöttem, hogy bevonzom a tavaszt. :) Vagy lehet, hogy mindjárt a nyarat is? :) Mindenesetre, most egy olyan finomság receptjét olvashatjátok, amit Encsikémnek készítettem valamikor, már nem is emlékszem mikor is... Szép színes lesz a látványa…is…na és az íz világa is! :)

Történet:
Már megint ez a „Facebook”…:) Annyira jó ez a közösségi oldal, mert az ember rátalál a volt osztálytársakra, amiből aztán mindenfélék kisülnek…pl. egy kanadai utazás, egy fotókiállítás és újabb kanadai utazás nyelvtanulással…stb. , de Macával itthon jártunk együtt általános iskolában és itthon találkoztunk újra, hosszú évek óta. A süteményeim keltették fel a figyelmét. Na persze, meg is rendelt tőlem valamilyen mákos süteményt. Kalácsot akart, de úgy döntöttem valami meglepetést készítek inkább. Nővérkém is beszállt a „buliba” és együtt látogattuk meg Macát az otthonában. Ez a torta 2012-ben az „ország tortája” címet kapta meg. Kicsi változtatással sütöttem meg. :)

1. oldal / 2

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly